973 650 827 | palmerola@autocarspalmerola.com

Història del logotip d’Autocars Palmerola

Logotip 60 anys Autocars Palmerola

Estem d’aniversari! Aquest any fem 60 anys!

En aquest blog us explicarem l’origen del logotip que ens identifica des dels primers anys de la nostra història.

Si voleu conèixer amb més detall la història de la nostra empresa de tercera generació podeu accedir a la secció empresa de la nostra web.

El dissenyador.

El creador el nostre logotip és el Conrad Muntada i Codó; sastre, pintor, actor, ballador i bruixot. Ell és fill del que va ser un dels socis de la societat Autocares PSM, SL (Autocares Palmerola, Solé i Muntada), societat que es va constituir el 1963, tres anys més tard de la compra del primer autocar realitzada per Ventura Palmerola i Betriu, fundador del negoci.

El Conrad, un artista de cap a peus, rodava molt pel món i va veure que molts dels autocars que veia en els seus viatges tenien un segell que els identificava. Va creure que l’empresa, de la que el seu pare n’era soci, n’havia de tenir un. Així que va decidir prendre la iniciativa i crear el logotip que encara ara identifica la nostra empresa, Autocars Palmerola, S.L.

La inspiració. Els valors.

Per al concepte visual va buscar inspiració en la naturalesa que l’envoltava. En l’oreneta va trobar el símbol que representava els valors de l’empresa: honesta, treballadora, viatgera però arrelada al territori, amb un vol ràpid i elegant que li permetia arribar allà on es proposava i que sempre viatjava i veia món en grup.

Foto: @orenetarepublic

Del concepte al disseny gràfic.

Foto: Flickr jgc2011

Per tal de transformar aquest concepte en un logotip fàcil d’aplicar, modern, visual i perdurable en el temps, va decidir convertir-lo en una imatge de línies rectes inspirant-se en els triangles que es formen en el paper de les “pajarites” de papiroflèxia.

El logotip.

El logotip d’Autocars Palmerola es va convertir en una realitat i es va començar a utilitzar com a símbol de la nostra imatge corporativa en tots els documents en paper de l’empresa (cartes, sobres, factures…), en el merchandising promocional (clauers, carpetes…) i en la publicitat (cartells, revistes…)

Disseny original on es defineixen colors i tipografia per anar a impremta

Evolució del logotip.

La forma del logotip s’ha mantingut al llarg dels anys. El concepte i els valors que representa segueixen sent vigents.

Les variacions han vingut donades pels canvis de la informació de contacte de l’empresa i per l’actualització de la tipografia i de colors per adaptar-lo als nous temps.

Màxima visibilitat.

L’any 2009 decidim apostar pel nostre logotip com a únic concepte en el pintat dels nostres autocars per tal tenir una identitat identificable, pròpia, amb personalitat i representativa dels nostres valors.

Autocar N 55pax

Com podeu veure en la imatge inicial d’aquest blog, hem fet una modificació al logotip original per commemorar els nostres 60 anys. Aquest nou disseny ha comptat amb la participació i l’aprovació del nostre dissenyador, el Conrad.

Gràcies Conrad pel cop de mà!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.