973 650 827 | palmerola@autocarspalmerola.com

Quines normes ha de complir un autocar que transporta escolars i menors?

Normativa transport escolar i de menors

Escoles, esplais, clubs esportius, agències receptives o organismes públics, entre d’altres, organitzeu sortides culturals, esportives i recreatives on la majoria dels passatgers són menors de 16 anys.

Per tal de contractar un servei de lloguer d’autocar amb conductor heu de tenir en compte que el vehicle que realitza un transport de menors (quan com a mínims les tres quartes parts dels viatgers siguin menors de 16 anys) ha de complir unes normes específiques.

Com saber si l’autocar compleix amb la normativa de transport escolar i de menors?

El primer pas és comprovar que l’empresa de transports disposa de l’autorització que l’habilita per dur a terme transport discrecional. Es pot consultar al “Registro de Empresas y Actividades de Transporte” introduint el CIF, el nom de l’empresa o la matrícula de l’autocar.

El segon pas és saber si l’autocar compleix la normativa específica de transport escolar i de menors regulada pel Reial decret 443/2001 de 27 d’abril. En la fitxa tècnica del vehicle consta si compleix amb la norma. Si teniu dubtes de que ho compleixi, sempre podeu demanar-ne una còpia al transportista. Una altra manera senzilla de saber-ho, quasi amb tota seguretat, és saber si l’empresa transportista i l’autocar que realitzarà el servei està realitzant regularment un servei de transport escolar. Si és així, obligatòriament està complint la normativa específica de transport de menors.

Normes específiques que ha de complir un autocar de transport de menors

Normativa transport escolar i de menors

Totes les característiques tècniques obligatòries per poder fer un servei de transport escolar i de menors que es troben en el gràfic anterior, es controlen en la inspecció periòdica obligatòria de vehícles juntament amb les que s’inspeccionen amb caràcter general a tots els automòbils.

Autocars Palmerola, especialistes en transport escolar i de menors

Autocars Palmerola som la principal empresa de transport escolar al Pallars Jussà. Cada dia desplacem uns 200 nens i nenes al seu centre d’estudi de Tremp i d’Isona. Diàriament també realitzem una ruta de transport escolar a l’Alta Ribagorça amb 40 alumnes.

Any rere any, escoles i instituts confien en nosaltres per a la realització de les sortides des dels centres escolars. Estem compromesos amb la seguretat dels nostres viatgers més petits.

Anem d’excursió plegats? Us esperem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si vostè realitza comentaris, AUTOCARS PALMEROLA, S.L. l'informa que farà públic exclusivament el nom i el comentari, el correu electrònic no es farà públic.
Els camps obligatoris estan marcats amb *.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

Responsable del tractament: AUTOCARS PALMEROLA, S.L.
Finalitat del tractament: Realitzar el comentari
Legitimació del tractament: Interès legítim i consentiment de l'interessat/da.
Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d'obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de serveis o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: palmerola@autocarspalmerola.com
Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.